a

Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
+49 30 24041420
ouroffice@vangard.com
 

EU projekt

NAZIV PROJEKTA

Vertikalna diverzifikacija poslovanja tvrtke AVE ENSIS d.o.o. kroz unaprjeđenje mrežne domene avensys.hr

SVRHA I OPRAVDANOST PROJEKTA

Aktualno poslovno okruženje u kojem egzistiraju poslovni subjekti je poprilično dinamično, neizvjesno, nepredvidljivo i podložno promjenama gotovo na svakodnevnoj razini. Samim time nužna je konstantna interakcija između ljudi, računala i cjelokupnih informatičkih sustava, ali i kvalitetna, otvorena dvosmjerna komunikacija (dijalog) između samih ljudi, koja se s godinama izgubila, a bez koje je nemoguće normalno funkcionirati u istom radnom okruženju. Suvremeni (digitalni, virutalni) način života gotovo iz srži mijenja način na koje tvrke prezentiraju proizvode i usluge, izgrađuju svoj imidž i osiguravaju prepoznatljivost branda. Prateći trendove i rad svoje konkurencije, većina tvrki, posebice kroz izradu web stranica i korištenje brojnih društvenih mreža i inovativnih načina komunikacije i marketinga, zapravo potiče standardizaciju, komunikaciju i suradnju i time podiže kvalitetu vlastitih proizvoda i usluga, čime stvaraju dodanu vrijednost, ali i dovode do rasta i razvoja cjelokupnog tržišta. Na koncu time mogu samo profitirati svi dionici, s jedne strane tvrtke koje ciljano, pregledno nude svoje kvalitetne proizvode i usluge te potencijalni klijenti s druge strane, koji brzo, djelotvorno i učinkovito pronalaze željene proizvode i usluge i njima ostvaruju očekivane rezultate. Gotovo iz minute u minutu nastaju tehnološke, ali i poslovne promjene, koje odgovorne osobe u tvrtkama stalno trebaju pratiti, nadzirati, ažurirati i prilagođavati im se te ih što je prije moguće, implementirati u vlastiti poslovni okvir kako bi bili u korak s vremenom, ali i korak ispred konkurencije te na taj način na tržištu konkretizirali stečene kompetencije, znanja i vještine.

Postojeća web stranica tvrtke AVE ENSIS d.o.o. aktivna je nešto manje od 3 godine i ima 42.408 posjeta, od čega 12.510 jedinstvenih posjetitelja. Uvjerljivo najviše posjetitelja dolazi iz Hrvatske (52,64%), zatim SAD-a (20,68%), Ujedinjenog Kraljevstva (8,54%), Nizozemske (2,46%), Kanade (1,27%) te zanemarivi broj iz mnogih drugih zemalja svijeta. Najviše posjetitelja su muškarci (63,65%) između 25 i 34 godine života (51,86%), a web stranice najčešće pregledavaju koristeći Google Chrome web preglednik (72,42%). Bounce rate, tj. stopa odlaznosti s prve stranice (ne nužno naslovna stranica) na koju je posjetitelj došao je 7,27%, što zvuči kao prilično dobar, ali i zavaravajući rezultat budući da je prosječno vrijeme provedeno na web stranici tek 28 sekundi, što znači da posjetitelj nije zadovoljan web stranicom, brzo gubi pažnju i napušta istu.

Postojeća web stranica tvrtke je trenutno usmjerena na područje grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te manjim dijelom grada Zagreba, iz kojih i dolazi većina posjetitelja web stranice, upita, ali i realiziranih projekata. Dosadašnji pomalo “gerilski” pokušaji iskoraka na vanjsko tržište, u vidu tematskih objava na blogu i povremenih plaćenih oglasa, nisu urodili plodom te je direktor odlučio da tvrtka od lipnja 2017. godine postane članom Udruge CISEx, kako bi odgovorno, profesionalno i sistematično gradila svoj imidž za strana tržišta, sukladno savjetima iskusnijih tvrtki i pojedinaca. Udruga CISEx, Udruga Hrvatski nezavisni izvoznici softvera – HNIS (eng. Croatian Independent Software Exporters – CISEx) okuplja hrvatske proizvođače softvera koji nastupaju na internacionalnom tržištu. Udruga je osnovana u siječnju 2011. godine. Osnovne djelatnosti udruge su razvoj platformi i modela suradnje izvoznika softvera i svih pratećih industrija, promocija industrije i članova udruge, razvoj programa edukacije za članove, razvoj programa suradnje s komplementarnim udrugama, znanstvenim, državnim i međunarodnim organizacijama, poticanje programa investicija u softversku industriju, sudjelovanje u izdavačkim projektima, organizacija stručnih skupova, razvoj programa suradnje s akademskom zajednicom, razvoj programa zapošljavanja i društveno korisni projekti.

Idejnim rješenjem i izradom nove web stranice tvrtke AVE ENSIS d.o.o. poseban naglasak će se staviti da kad posjetitelj dođe na bilo koju stranicu weba se osjeti ugodno, dobije ono po što je došao i ostane duže nego što je planirao. Cilj projekta je izradom nove, prilagodljive i optimizrane web stranice i sustava za upravljanje stranicom i sadržajem, proširiti ciljano tržište na područje cijele Hrvatske, ali i ojačati svijest o brandu Avensys koja sudeći prema statistikama postoji i u konstantnom je porastu te time uspješno plasirati svoje usluge na tržište SAD-a.

Vertikalnom diverzifikacijom poslovanja tvrtka želi ciljano i pravovremeno iskoristiti svoje kompetencije znanja i vještine te proširiti svoj asortiman usluga na usluge SEO optimizacije, zatim Google oglašavanje i na koncu analize ključnih indikatora performansi klijenata. Tvrtka time želi osigurati raznovrsnost, tj. različitost na tržištu i na taj način smanjiti poslovne rizike te stvoriti stabilne i sigurne uvjete za rast poslovanja.

Ukupna vrijednost projekta: 30.000,00 kn
EU sufinanciranje projekta: 22.500,00 kn
Razdoblje provedbe projekta: 09.10.2018. – 09.10.2019.

Kontakt osoba za više informacija:
Jasna Bućan Cvitanić, direktor
E-mail: info@avensys.hr

Više informacija na: https://strukturnifondovi.hr/

Više o operativnom programu Konkuretnost i kohezija: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/ i https://strukturnifondovi.hr/vazni-dokumenti-operativni-program-konkurentnost-i-kohezija/