a

Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
+49 30 24041420
ouroffice@vangard.com

Elastoplast – vidljivost

Hand under plastic bag and crumpled papers
Boy Gathering Trash on Beach

Elastoplast – vidljivost

Obrt Elastoplast proizvodnja plastičnih masa uspješno provodi projekt „Povećanje konkurentnosti Elastoplasta uvođenjem inovativne tehnologije proizvodnje višeslojne fleksibilne ambalaže”, za koji su mu odobrena bespovratna sredstva na natječaju “E-impuls“. Realizacija projekta traje osam mjeseci, a kroz projekt se nabavlja suvremena oprema za proizvodnju ambalažnih vrećica i inovira ponuda tvrtkama na domaćem i inozemnom tržištu. Ukupna ugovorena vrijednost projekta je 375.901,38 kn, od čega udio financiranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 300.000,00 kn.

Cilj projekta je povećati kapacitete u proizvodnji višeslojne fleksibilne ambalaže za pakiranje hrane, proširiti proizvodni asortiman uvođenjem proizvoda s dodanom vrijednošću i generirati novu potražnju na tržištu.

Sredstvima iz EU fondova je financirana nabava multifunkcionalnog automatiziranog postrojenja za proizvodnju aluminijsko – polietilenskih vrećica, vrećica s patent zatvaračem, vrećica s bočnim presavijanjem i samostojećih vrećica. Time će obrt zaokružiti ponudu za prehrambenu industriju i zadovoljiti potrebe postojećih kupaca te osvojiti nove segmente tržišta.

Ciljno tržište za proizvode su mala i srednja poduzeća u sektoru proizvodnje mesa, mliječnih proizvoda, čaja, kave, konditorskih proizvoda, dodataka jelima, gotovih juha, plodova mora i drugih prehrambenih proizvoda. Realizacijom projekta ova poduzeća će dobiti nove proizvode, kraće rokove isporuke i konkurentne cijene proizvoda. Diferencijacija proizvoda obrta će se temeljiti na širokom asortimanu ambalaže za prehrambenu industriju, dizajnu proizvoda, fleksibilnosti proizvodnje po želji kupaca, te kvaliteti tehnoloških performansi proizvodnje.

Ulaganjem u unaprjeđenje proizvodnih kapaciteta Elastoplast će povećati produktivnost rada i prihod od prodaje na domaćem i regionalnom tržištu te zadržati poziciju na tržištu prehrambene ambalaže.

Dodana vrijednost projekta je izražena kroz otvaranje novih radnih mjesta, jačanje proizvodnog sektora i doprinos povećanju udjela Splitsko-dalmatinske županije u BDP-u na nacionalnoj razini.

DALMACIJA DANAS - ČLANAK
DALMATINSKI PORTAL - ČLANAK

Kratke informacije
Autor:

Avensys

Tagovi:

EU fondovi, Povećanje konkurentnosti Elastoplasta uvođenjem inovativne tehnologije proizvodnje višeslojne fleksibilne ambalaže, Europski fond za regionalni razvoj, E-impuls, Elastoplast

Vrijednost projekta:

375.901,38 kn

Kategorija:

EU fondovi

Datum:

4. svibnja 2018.