a

Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
+49 30 24041420
ouroffice@vangard.com

ITG – vidljivost

ITG 4
ITG 3
ITG 2
ITG 1

ITG – vidljivost

ITG obrt iz Makarske je uspješno realizirao projekt „Povećanje konkurentnosti ITG obrta automatizacijom proizvodnje termo preslikača“, za koji su mu odobrena bespovratna sredstva na natječaju “E-impuls“. Realizacija projekta je trajala osam mjeseci, a kroz projekt je nabavljena suvremena linija za proizvodnju termo preslikača koja uključuje 3/4 automatski stroj za sitotisak, stroj za automatsko pozicioniranje tiskanica, stroj za posipanje termo praha, tunelsku peć s transportnim trakom i uređaj za automatsko slaganje tiskanica. Ukupna ugovorena vrijednost projekta je 593.101,89 kn, od čega udio financiranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 300.000,00 kn.

Projektom je provedena optimizacija i automatizacija poslovnih procesa i modernizacija proizvodnje s ciljem stvaranja dodane vrijednosti kupcima, generiranja nove potražnje i povećanja konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu termo preslikača.

Nova proizvodna linija će omogućiti zadovoljavanje individualnih potreba kupaca i visoku kvalitetu tiska na različitim materijalima prema grafikama licenciranih svjetskih proizvođača i autorskim grafikama obrta. Veliki izbor motiva, vrhunski dizajn i kapacitet proizvodnje od 20.000 termo preslikača dnevno osigurat će zadovoljavanje rastuće potražnje iz Njemačke, Češke, Mađarske, Malte, Slovenije i skandinavskih zemalja.

Inovacijama u procesu proizvodnje unaprijedit će se izrada termo preslikača i organizacija proizvodnje, povećati kapaciteti djelatnika za kreativne poslove u dizajnu novih proizvoda, osigurati kupcima vrhunski proizvodi i povećati dostupnost proizvoda ciljnim grupama.

Realizacijom planiranih aktivnosti će se unaprijediti proizvodni kapaciteti, proširiti proizvodni asortiman, povećati produktivnost rada i cjenovna konkurentnost proizvoda kroz smanjenje operativnih troškova poslovanja.

Provedbom projekta ITG obrt će zadržati vodeću poziciju na domaćem tržištu proizvoda za dekoraciju tekstila, povećati udio na zahtjevnom inozemnom tržištu i stvoriti preduvjete za geografsko širenje i osvajanje novih tržišnih segmenata.

Odobrena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj će omogućiti otvaranje dva nova radna mjesta u proizvodnom pogonu zbog očekivanog povećanja obima posla.

Doprinos projekta društvenoj zajednici se postiže povećanjem prihoda općine i smanjenjem razlika u regionalnoj razvijenosti.

DALMACIJA DANAS - ČLANAK
DALMATINSKI PORTAL - ČLANAK

Kratke informacije
Autor:

Avensys

Tagovi:

EU fondovi, Povećanje konkurentnosti ITG obrta automatizacijom proizvodnje termo preslikača, Europski fond za regionalni razvoj, E-impuls, ITG

Vrijednost projekta:

593.101,89 kn

Kategorija:

EU fondovi

Datum:

22. ožujka 2018.